söndag 9 september 2012

Liseberg - en blandning av förtjusning och förskräckelse...

i alla fall för en familj med en 4-åring och vår autistiska kille, nu 5 år fyllda. Adam har varit där tidigare i år med Jerker och hela hans familj och tyckte nog att den dagen var väldigt rolig. Under hela sommaren har det mesta som vi slängt i Tims väg fungerat men inte stora folksamlingar utanför badmiljö.  

Jag och J har länge ändå tänkt att försöka få Tim med till Liseberg för att testa. Vi har årskort så egentligen behövde det inte vara så jobbigt förutom att vi även har med Adam och varför ska han inte ha kul om vi nu ska dit. Vi har ofta den filosofin att fungerar det inte så får vi väl åka hem men då får ju Adam stå ett jäkla kast.                           

Vi kom ändå fram till att med tre vuxna, jag, J och mormor åker och så kämpar vi om det behövs och Adam ska få göra det som han ville göra och Tim får två av oss andra tampas med. Allt gick bra fram till det att vi kom fram till Lisebergs portar, då satte Tim igång, ledsen och halvt förskräckt som det såg ut och det fort gick fram och tillbaka i över en timme. Det var jobbigt att gå in, det var ändå lite spännande med saker som flög och Flumride är en av hans absoluta favoriter. Den kan han stå och titta på länge. Jag tror att mormor har mest ont av detta som händer under den här tiden.

Så det blev mormor och Adam som gav sig iväg på äventyr och vi andra tog en promenad. Vi mötes vid farfarsbilarna... Vi fick nästan Tim att åka småbilarna men slutligen fick vi gå och äta. Efter detta när Tim vant sig vid miljön, fått mat i magen så var det en annan Tim vi hade med oss på nöjesfältet. Tim åkte ett antal attraktioner så gjorde även Adam, Tim gick till spelhallen med pappa och alla var väldigt nöjda.

Vad Tim har väldigt svårt med är alla köer, det gör honom orolig och han förstår inte att han inte får åka NU. Vad som inte heller är kanon är när attraktionerna tar slut och man måste gå. Det som Tim absolut ville göra var att åka flumride men när detta var dags och han var redo, då var kön enorm.

Som alltid när man är på Liseberg så springer man på någon man känner och denna gången var det K & L som vi lärde känna på första kursen vi gick efter det vi fått diagnos på Tim. De jobbar idag med personer som har olika svårigheter. De har också om hand om en underbar kille som har liknande svårigheter som Tim. De var där med sina två egna barn samt denna kille och tipsade oss om en möjlighet som kommer att göra det enklare för Tim att komma till Liseberg och detta ska jag ta reda om lite mer och kanske vi hinner att testa detta en gång innan Liseberg stänger för i år.

För att summera denna dag så var den helt fantastisk och detta trots att jag bara sovit två timmar och  att min käraste ägodel, diskmaskinen, gick i graven. Att lägga ut några tusenlappar på en ny i går kväll gjorde absolut ingenting, vi hade haft en kanondag på LISEBERG!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Min blogglista